Skytte - en sport för alla !

 

Visste du att ...    Skytte är en av världens största sporter om man ser till deltagarantalet.

Varför då ?

Jo, skytte är en sport där alla "platsar". Du behöver inte vara extra stor, stark, snabb etc. för att lyckas. Skytte är en av få idrotter där flickor och pojkar kan delta på lika villkor. I skytte kan ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner delta på lika villkor. Skytte är en av få idrotter där handikappade också kan delta på samma villkor. Inom skyttet finns många olika skyttegrenar att välja emellan. Beroende på vilket avstånd man skjuter på, så används olika gevär och ammunition. Skjuttider, skjutställning och skjutprogram skiljer mellan de olika grenarna. Du hittar alltid en gren som passar dig. Som medlem i en skytteförening kommer Du med i en fin social gemenskap. Sammanhållning skyttar emellan är mycket stark. 

Kort sagt, skytte är en sport som passar alla!

Du väljer också själv ambitionsnivå. I skytte är Du lika välkommen vare sig Du utövar skytte som en trevlig hobby eller har ambition att bli landslagsskytt. Skyttet är i grunden en individuell sport, detta ställer stora krav på förmågan att koncentrera och fokusera sig på precisionsskytte. För att klara en tävling, som pågår från ett antal minuter till flera timmar, behövs även god fysik. 

I föreningen får Du utbildning, kan delta i mindre tävlingar och erövra skyttemärken. När Du lärt Dig mer, kan Du delta i någon av de riksomfattade tävlingar som arrangeras på hemmabanorna (t ex Skyttiaden på luftgevär, SvD på 6,5 mm eller på korthåll).
När Du lärt dig ännu mer, kan du bli uttagen att delta i Skol-SM, JSM eller SM. I föreningen får du lära dig bland annat: Skytteteknik, regler, säkerhet, osv. 

 

Välkommen att bli skytt i Västerbotten !


Till hemsidan - www.AC-Skytte.com

[Spam-skyddad Epostadress]

Uppdaterad 2012-01-01