Fjärdedagsskjutningen, fältskytte, Tulleråsens Skf, 2008-01-06

 

Mot slutet av Fjärdedagsskjutningen är huvet tröttare och ännu tommare än vanligt efter ett antal dagars hårt jobb, vilket t.ex. innebär att jag varken kan säga Jarmos namn rätt eller känna igen Bosse Johansson på prisutdelningen, skamligt nog. Dessutom hade jag fel när jag sa att vi hade en minskning av antalet starter från i fjol - det var fel antal angivet i fjolårets resultatlista, upptäckte jag när jag kom hem och kollade. Vi hade tvärtom en ökning (andra året i rad!) av antalet deltagare till 61 stycken, mycket tack vare våra goda grannförbund.  

I alla fall har vi idag skjutit Fjärdedagsskjutning i rätt bra väder, om än väldigt mörkt och lite blåsigt. Blåsten under gårdagen och natten omöjliggjorde användandet av skiljare på många håll (lite snö, hård vind och betongaktig mark att spetta i), så vi skippade dem konsekvent. Vi hann helt enkelt inte få ut skiljare i morse med vår funktionärssituation. Eftersom vi bara hade två figurgrupper tyckte vi att det skulle gå ändå.

Härnösand är föreningen för dagen. Totalseger av Arne Bergström, lagseger och ett fast grepp om lagpriset samt fyra klassegrar blev det. GF 15-segraren Tobias Viklund sköt 32 träff för andra Fjärdedagen i rad, Linda Viklund vann klass GF 17 och bidrog till lagsegern och Reine Jonsson vann GF1. Och så Arne då, som besegrade Jarmo Marjala på innerträffar. Tredje namn i vinnarlaget var Bosse Johansson.

Som vi förväntat oss blev mål 2 och 6 svårast, men även de "lättare" målen luggade skyttarna på träff. Bakgrunderna höll, och lite kul var det att personalen på kvarten inte hittade den översnöade vallen i morse, utan la skyttarna en bit ifrån och minskade därmed avståndet med ungefär 10 meter.

Svårare att få tag i funktionärer och konstigare väder gör att det blir tyngre och tyngre att få till tävlingen, men vi ger oss inte. I år hade vi god hjälp av Lillsjön och Aspås. Och av positiva markägare som tycker det är kul att vi kommer och pepprar deras lägdor. Vi är glada över deltagarantalet och hälsar alla välkomna tillbaka nästa år.
Sten (assisterande banläggare i år, Ida Berg är självklar chef)

/ Sten Johansson

 

Resultat .........

Resultat på PDF-fil

För (PDF) krävs programvaran Acrobat Reader, hämtas gratis från  


Till hemsidan - www.AC-Skytte.com

Webmaster - Uppdaterad 2008-01-06